30. TRE-TI!

Jepp, da var jeg rundet det store 3-null! Jeg har blitt tretti. Eller som man sier nå som man har bikket tretti, jeg er blitt tredve. Tredve år. Jeg er tredve.

Aldri mer i tyve-årene. Aldri mer i ungdomskategorien. Jeg har for lengst passert der jeg blir spurt om legitimasjon på utesteder, vinmonopolet og på butikken. Jeg er for gammel til mye. Jeg er definiert som voksen både på universiteter, på NAV, all offentlig transport og i samfunnet generelt.

Hadde det stått om meg i avisen hadde jeg ikke lenger blitt beskrevet som en kvinne i slutten av tjue-åra. Jeg hadde nok blitt omtalt som en dame i tredve-åra.

Jeg er tredve.

Jeg er “voksen”.

Og det er aldeles fantastisk!

Aldri før har jeg synes det har vært så deilig å bli ett år eldre. Aldri før har jeg vært så takknemlig for å bli ett år eldre.

Jeg er tredve.

Og det er så ubeskrivelig deilig!

Herlighet, ingenting har jo forandret seg det siste året. Jeg er fremdeles syk, kanskje til og med en del sykere. Jeg har fremdeles M.E, sliter med de mye samme tingene. Jeg bor på det samme stedet (enn så lenge), har fremdeles ikke jobb, er fremdeles ikke gift og har fremdeles ingen barn, hverken her eller der. Ingenting forandret seg fra 10-11 september.

Men alt har allikevel forandret seg det siste tiåret. Og JEG er forandret som person fra jeg var en tyveåring til jeg er en tredveåring.

For første gang i mitt liv kan jeg virkelig stå inne for at jeg vet hvem jeg er.

Jeg vet hva jeg vil, hva jeg ønsker, hva jeg trenger. Jeg er ikke usikker på meg selv lenger, på hva jeg skal bruke livet mitt til, på hva jeg står for.

Jeg vet det.

Jeg vet hvem Hilde er, og jeg er ikke redd for å vise det.

For all del, det er mye som ikke er på plass enda, praktisk og det hele, hjelpe meg.

Men jeg har funnet min plass. Mentalt. Jeg er sikker på meg selv.

Og det kjennes så helt ubeskrivelig herligt!

Så får alt det andre i voksen-livet komme etterhvert.

Jeg har tross alt bare vært tredve i to dager.

Hilde, ja HILDE, ikke bare med stor H, men med caps lock over det hele!

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>