La det regne,la det rock`n roll!

Alle snakker om været for tiden. ALLE! Hele tiden!

Derfor skal jeg det også.

Alle klager over været for tiden. ALLE! Hele tiden!

Men det skal ikke jeg.

Ikke fordi jeg skal prøve å være så jævla kvalmende optimistisk og positiv. Neida. Ikke i dag. Bare enkelt og greit på ett regelrett egoistisk grunnlag. Selvopptatt som jeg er. For det sommer-været som har vært i det siste, passer meg langt over UTMERKET! Dette været er rett og slett ingenting mindre enn perfekt for meg!

summer-rain-on-the-flowers-hd-wallpaper-download-summer-rain-images-freeJada,jeg skjønner at dere alle lengter etter strålende sol og varme, båt, grilling og bading. Så varmt og fint, så deeeeilig. Og for all del, jeg unner dere det av hele mitt hjerte! Men dere hadde varmerekord i fjor, nå vil jeg ha en kald og deilig sommer.

Det er helt naturlig å glede seg til sommeren. Ferie, fri, fint vær, reising, opplevelser, morro og etterlengtede feriepenger. Så klart!

Men det er veldig naturlig å glemme de som ikke gleder seg like mye til samme årstid. For oss med M.E er ikke denne årstiden alltid like enkel. Vi kan ikke ta ferie fra sykdommen. Vi får ikke fri fra smerter. Vi må forholde oss til behandling, kosthold og sykdom, like mye midt på sommeren og i fellesferien, som resten av året. Vi kan ikke dra på ferie på samme måte som andre. Solen og varmen gjør mange av oss til dels dårligere. Hodepinen blir sterkere og verre, varmen gjør oss (som alle andre også) enda slappere og trøttere. Vi kan fremdeles ikke være med på like mye morro som alle andre, vi tåler fremdeles ikke de samme opplevelsene som friske mennesker gjør. Og for all del, vi får selvfølgelig ikke en eneste lusen krone i feriepenger. Nada!

Sommeren og sommerferie er ett desidert høydepunkt i året for de aller fleste. For oss er det bare en årstid lik som alle andre, bortsett fra at det er varmere og vondere, og for mange av oss veldig sårt å føle at man går glipp av så ekstra mye mer enn alle andre disse ukene.

Derfor kan jeg fortelle dere: det er ikke alle som synes sommerværet så langt i 2015 har vært så fryktelig ille. Jeg for min del ihvertfall, er strålende fornøyd.

Skulle ønske det kunne vært sånn som dette, høst og vår om hverandre i en herlig harmoni, hele året. Vekk med sommer og vinter. Ikke for alltid altså, men for nå.

Det er så deilig å kunne sitte ute i hagen og nyte været, vinden og tidvis duskregn.

rain_over_me_by_sandrafd-d59i7ac

Det er deilig å kunne gå en tur å glede seg over at det er overskyet men ikke regner, istedet for å måtte beskytte seg mot solen og intens hodepine.

Det er så deilig når det blåser, og man kan ta på seg en varmere genser men fremdeles sitte ute, istedet for å måtte gå inn å gjemme seg.

Det er deilig å “få lov” til å sitte inne med god samvittighet en fredagskveld midt på sommeren, fordi det er vått og kjølig ute og ingen er lysten på å erobre byen.

Det er deilig å slippe å se alle de utallige og endeløse bildene på facebook, instagram, snapchat og andre steder, av solbrune lykkelige friskuser, festival-liv, strandliv, båtliv, partyliv og morro.

Det er så deilig å ikke kjenne seg så indelig ensom når man tilsynelatende er den eneste som ligger på sofaen og trykker på fjernkontrollen en onsdag formiddag til kveld, midt i fellesferien.

Ja, det er så utrolig egoistisk og deilig, å ikke føle at man går glipp av så uendelig mye, også på denne tiden av året.

Dårlig vær gir oss en liten fair sjanse til å kanskje klare å holde bitte litt tritt med resten av befolkningen. Bitte bitte bitte litt innemellom ihvertfall. Om vi er heldige.

Og så blir jo dagene med strålende sol og stekende varme så utroooolig mye deiligere og vilt mer satt pris på når de endelig kommer, for alle dere andre!

Er det ikke nesten på grensen til en vinn-vinn situasjon da?

Neida. Jeg vet at min egoisme har skutt i taket nå. Men skitt la gå.

summer_rain_by_sugarock99-d2y7w1cJeg sier det som det er.

Om det regner annenhver dag, er overskyet annenhver dag, og strålende sol en dag i ny og ne (mest for deres del), så anser jeg sommeren (helt for min del) som værmessig perfekt!

Sorry folkens.

Spar feriepengene de av dere som kan, og ta en tur til syden.

Nå skal jeg kle på meg ull fra topp til tå, sette meg ut i min deilige solfrie hage, på en tørr hagepute på en klissvåt hagestol, og virkelig NYTE lukten av vått gress, våt asfalt og følelsen av frisk og deilig luft!

Sommerværet 2015- I SALUTE YOU!

Ego-trip, nacho-dip, regnvær-sipp, puppe-glipp, Hilde-Blipp!

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>