Tenk deg frisk for faen!

Siste tiden har det atter en gang vært uendelig med oppslag, debatter og artikler om LP, Lightning Process, og hvordan så mange med M.E visstnok klarer å tenke seg frisk. Jeg er så drittlei av denne debatten. Det er så urettferdig. Det er så feil.

Derfor var det en liten befrielse og en frisk pust som møtte meg når jeg kom over denne kjempe viktige og gode artikkelen:

“Ville VG kjørt saken «Multippel sklerose: Tenk deg frisk»?”

“Hvordan det skrives og snakkes om en sykdom, påvirker hvordan pasientene blir møtt i samfunnet. Det finnes ikke forskning som tilsier at det for ME/CFS-pasienter egentlig er den enkleste ting av verden å bli frisk på noen få dager, tvert imot. En systematisk oversiktsartikkel viser at de færreste voksne ME/CFS-pasienter blir friske, selv om en god del opplever noe bedring. Flere studier viser at ME/CFS-pasienter er blant pasientgruppene med dårligst funksjonsnivå. Det bekreftes også i en stor pågående studie ved Centers for Disease Control and Prevention i USA. Unyanserte tenk-deg-frisk-oppslag blir en form for bagatellisering av lidelsen til en hel pasientgruppe.”

Det kunne ikke vært sagt bedre.

Hadde det vært mulig å tenke seg frisk fra M.E så hadde jeg for faen vært frisk for lenge siden! Og ja, jeg har selv deltatt på LP kurs,og nei,jeg var tydeligvis ikke flink nok til å tenke. Kan skrive mer om opplevelsen rundt kurset en annen gang.

Hilde.

 

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>