1 januar 2015.

GODT NYTTÅR OG HEI HVOR DET GÅR, ETTER TOTUSENOGFEMTEN ÅR!

Takk for det gamle og alt det fine i året som har gått, for alle gode minner og opplevelser og så videre og så videre. Alle gode ønsker for året som kommer, måtte det gi deg glede og harmoni og alt det der.

Nytt år, nye muligheter. Blanke ark. Ny kalenderbok.

2014 er forbi. Det har vært ett hektisk, turbulent, lærerikt, vanskelig men også veldig opplysende og givende år. Mye bra har skjedd, veldig mye bra, og når enden er god er allting godt! Er det ikke det man sier?

images (2)

Neida,året som har gått kan oppsummeres i ren Hilde-stil med en roman av ett blogginlegg, fylt av metaforer og dype, rørende skildringer. Eller så kan jeg velge å oppsummere det med at det har vært som de fleste andre år. Oppturer og nedturer. Utfordringer, sorger, reiser, tårer,latter, glede og mye morro. Ett gjennomsnittlig bra år.

Og en hel del bedre enn det forrige.

Men vi lever jo i det norske samfunn. Så da må jeg jo leve etter mine landsmenns tankegang, og konkludere med at til tross for at det var ett meget godt og positivt år, så stock-photo-45985474-sparkling-2015-with-fireworkskan det jo alltids bli så innmari mye bedre, sant vel?

Derfor har jeg laget en liste med disse velkjente og innprente nyttårsforsettene. Jeg elsker jo lister, så det var en artig og enkel sak.

Nyttårsforsettene mine for 2015 er som følger: Spise mindre, spise sunnere, spise bare når jeg må. Trene mer, trene hardere, trene uansett om jeg vil eller ikke. Bli penere, bli tynnere, bli mer lik “Fotballfrue”. Gjøre alt bedre, bli perfeksjonist, få OCD. Reise mer, reise overalt, reise til passet detter fra hverandre. Lære mer, lære ALT, bli definitivt smartere enn en 5-klassing. Sove mer, sove mindre, sove kun for å overleve. Skrive mer, skrive klokere, skrive til blekket spruter. Vaske mer, vaske meg selv mer, vaske hele tiden. Bli snillere, bli enda mer snillere, bli den snilleste som finnes! Hjelpe andre, hjelpe alle, redde hele verden! Få meg en mann, få meg den perfekt mann, gifte meg med Johnny Depp. Drikke mindre alkohol, drikke mer vann, bare drikke fra springen. Feste mindre, ikke feste i det hele tatt, bare sitte hjemme. Bli mer aktiv på sosiale medier, blogge mer, få meg twitter, instagram, linkedin, tinder, myspace, you-tube konto, legge hele det tilsynelatende perfekte livet mitt i detaljer ut på facebook. Slutte med alle dårlige uvaner, ikke ha noen uvaner i det hele tatt, aldri unne meg selv noe som helst godt. Jobbe mer, jobbe hele tiden, jobbe hele døgnet rundt. Passe på at alle andre rundt meg er lykkelige, bidra til at alle andre rundt meg er lykkelige, SØRGE FOR at JEG gjør sånn at alle andre rundt meg er lykkelige! Bli en bedre person, forbedre absolutt alt ved meg selv, bli det perfekte eksemplar av menneskeheten!

Jeg har ett valg. Jeg kan prøve å følge alle disse nyttårsforsettene, ELLER jeg kan la være.

Det er ingen tvil, jeg lar være. New-Year-Resolution-quotes-...-day’s-resolutions

Fuck it.

Jeg hater nyttårsforsetter. Det er faktisk noe av det aller verste jeg vet om.

Det er vel og bra å ha mål og drømmer å strebe etter. Jeg har det i bøtter og spann. Men de kommer naturlig etterhvert, og omhandler ikke alltid at alt skal bli så mye bedre, men at ting skal bli annerledes. Og de er ikke styrt av en kalender laget av en romersk pave.

Nei, i år skal ikke starten på det nye året omhandle alt jeg skal gjøre for at livet mitt skal bli så mye bedre. Og det skal egosentrisk nok heller ikke omhandle alt jeg skal gjøre for alle largeandre, alt jeg skal bidra med positivt, og denne hele, vide, store verden jeg skal redde. Ingen håpløse mål jeg aldri vil nå. Ingen tomme løfter jeg aldri vil holde. Ingenting jeg skal begynne med fra i dag av, eller sluttet med i går.

Ikke noe press, ikke noe stress.

Jeg starter året med å tenke at i 2015 skal jeg ha det BRA! VI skal alle sammen ha det BRA! Det skal bli ett fint år. Verken mer eller mindre.

Og så håper jeg hjertelig at alle andre også får det like BRA i året som kommer, og at det blir et fint år for alle jeg kjenner, har kjent, blir kjent med, og de jeg ikke kjenner i det hele tatt.

Så: Godt nyttår, håper dere gjør det til ett bra ett!

Fyrverkeri og salutt, fra Hilde-kinaputt!

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

2 Responses to 1 januar 2015.

  1. Kristine Glambek says:

    Du skriver flott Hilde. Gleder meg til å følge deg i det nye året. Mitt nyttårsfest. …ha det godt, både med meg selv og sammen med andre. Og å leve hverdag med det som mål at noen er glad jeg er til. Ha et fin nytt år min venn.

  2. Ping says:

    Ingen press- ingen stess!! Elsket det!

    Jeg hiver meg med på denne tanken som du så fint setter ord på!! Du er best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>