Lister.

Alle har vi vel noe vi gjør som er i grenseland til galskap. Noe som kunne passet litt i kategorien OCD eller andre former for tvangslidelser. En form for overtro. Eller ett sært behov. En handling uten mål og mening men som foruten å gjennomføres i riktig antall,variasjoner eller repetisjoner gjør dagen feil og skeiv. Noe vi bare MÅ!

Ta sokkene på sist, alltid knyte den høyre skoen først, sjekke om du har låst ytterdøren tre ganger før du legger deg, pusse tennene to ganger før sengen, dra ut ledningen på kaffetrakteren selv om den er slått av, sjekke at komfyren er avslått før du går hjemmefra selv om du vet at du ikke har brukt den på flere dager, eller kun høre på radioen og andre musikk-avspilling-maskiner med volumet på partall og ALDRI oddetall. Helt tilfeldige eksempler altså. Ren gjetting.

Ett oppheng. Noen ganger ett skjult og hemmelig ett. Har vi ikke det? Alle sammen? Hver enkelt? Eller er det bare meg?

Jeg har ihvertfall ett oppheng. Jeg er akkurat like gal som karakteren til Erlend Loe i hans geniale og fullstendig sprøe bok, Naiv.Super!

Jeg skriver lister.

Mange lister.

Korte lister,lange lister. På papir, på mobilen, på pc`en, over alt.

Ofte. Altfor ofte. Mange ganger om dagen. På bussen, i bilen, på jobb, i sofaen, i sengen. I noen perioder så mye at jeg tror jeg er på randen av å bli fullstendig sinnssyk. Det har hendt flere ganger at jeg har vært fullstendig overbevist om at jeg har tippet over til de gale og definitivt unormale sin side av stokken for lenge siden.

I`m a freak. A super-freak.

Listene blir skrevet for at jeg skal få oversikt, huske ting, registrere ting, få gjennomført ting og for følelsen av kontroll over meg selv, livet, gjøremål eller ulike situasjoner. Jeg prøver å slutte. Jeg prøver hardt. Har satt meg på liste-avvending. No more listesists!

Jeg skriver vanligvis lister om for eksempel:

-hva jeg skal gjøre, -hva jeg burde gjøre, -hva jeg MÅ gjøre, -hva jeg har gjort, -hva jeg har, -hva jeg ikke har, -hva jeg ønsker meg, -hva jeg ikke ønsker meg, -hva jeg har gitt, -hva jeg har fått, -hva jeg har lånt, -hva jeg skylder, -bursdager, -datoer, -avtaler, -regninger, -utgifter, -handlinger, -ting jeg vil se, -steder jeg vil reise, -bøker jeg vil lese, -ting jeg vil lære, -temaer jeg kan skrive om, -mat jeg tåler, -mat jeg ikke tåler, -behandlinger jeg har prøvd, -behandlingsmuligheter jeg ikke har prøvd, -ting jeg må si, -ting jeg ikke må si, -alt jeg må unnskylde meg for, -nødvendigheter jeg må spare penger til, -mennesker jeg vil gjøre noe bra for, -hvilke ting og handlinger jeg kan gjøre for de menneskene jeg har skrevet på listen over mennesker jeg vil gjøre noe bra for, -organisasjoner jeg vil støtte, -mennesker jeg vil hjelpe, -aktiviteter jeg vil gjennomføre, -tiltak jeg vil starte, -støtteordninger jeg vil organisere, -drømmer jeg har, -mål jeg har, -meninger med livet.

Jeg skriver lister om alt.

Og for steike svarte bananer nå har jeg faen meg skrevet en liste igjen!

En liste over lister jeg skriver. Det var da som pokker!

Hilde.

 

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>