Hvorfor de misunner oss uføre.

“Hvorfor vi misunner de uføre.”

“Uføre føler ofte en tung sorg for livet som ikke ble som det ble, for livet de mistet. De er redde, for de aner ikke hva fremtiden vil bringe, bortsett fra at det ikke blir det de håpte.”

………….

“Forakt står i veien for empati
Det som teller er empati. Forståelsen av oss selv gir oss mulighet til å se andres situasjon for det den er. Dessverre er empati blitt mangelvare i et Norge hvor vi kappes om å irritere oss over realityshow, kranglevorne politikere og toget som aldri går når det skal. Uføre er gruppen vi trygt kan se ned på, sammen med andre likesinnede, eller bare i vårt stille sinn. Der inne i tankene våre har de fleste forlengst kondisjonert seg selv til å akseptere homoer, innvandrere, alenemødre og nordlendinger. Vi får dårlig samvittighet hvis vi holder på veska når vi treffer en gjeng innvandrere. Vi vet at tillit er det eneste riktige, men vi får ikke den samme reaksjonen når personen foran oss i køen på Rema får beskjed om at kortet er avvist. Da lurer vi ikke på hvilke utfordringer personen har, vi tenker i stedet at de nok har brukt pengene på øl, eller at de burde få seg en jobb. Fattigdom, isolasjon, uførhet. Forakt, mistro, misunnelse. I stedt for å akseptere at noen blant oss ikke kan bidra, henger vi oss opp i eventyret om at de er friske. I stedet for å forstå at ikke alle kan bli rike, forakter vi de som er fattige. I stedet for å skjønne de at de uføres tilværelse er svært krevende og tung, misunner vi det vi tror er en givende frihet.

Uføre er blitt vår tids pariakaste. De er vår prügelknabe når økonomien er så god at det snart må gå til helvete. Det er dem vi fritt kan se ned på, for er det ikke en mulighet for at de bare er late? At de fortjener å være fattige? At de skammer seg med god grunn? Selvsagt er det det. I selvrealiseringens navn er det likevel på tide vi innser det åpenbare: De uføre er ingen trussel mot velferdsstaten – de er beviset på at den fungerer.”

En av de desidert beste artiklene jeg har lest på evigheter! Utrolig VIKTIG og RIKTIG!

LES! Du finner den HER!

SONY DSC

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>