Heisann, og hjertelig velkommen til min blogg!

Aiaiai,første post.

Kjenner det er ubeskrivelig skummelt,jeg får bare hoppe i det og gå rett på sak.

Tornerose.net er ingen rosa blogg. Beklager. Jeg kommer IKKE til å skrive om mote,dagens antrekk (ettersom det stort sett er den samme joggebuksen hver dag), sminke (say whaaat?) eller min perfekte filmstjernekjæreste eller fotball»proff» (eneste mannen i mitt liv er min firbeinte hund). Dette er heller ingen matblogg,så her kommer ikke en eneste oppskrift. Jeg kan ikke lage mat og holder meg helst så langt unna kjøkkenet som mulig.

Dette er en blogg direkte fra hjertet. Om de virkelige ting. De nære ting. Om oppturer og nedturer. Om sorg og glede. Om livet generellt. Dette er først og fremst en blogg om en jente som har M.E , og om ferden min på vei mot en frisk og energifull hverdag. Men mest av alt er dette en blogg for å hjelpe andre. Ikke bare de med samme sykdom som meg,men alle som har det vanskelig eller som bare ønsker å bli litt oppløftet i hverdagen. Jeg ønsker sterkt å skape forståelse,gi kunnskap,inspirere og motivere.

Til tross for at jeg ikke er en bloggleser selv og aldri ville trodd at jeg kom til å skrive min egen,har jeg nå i lengre tid gått og ruget på tanken om å skrive noe offentlig. Det har tatt tid,jeg har tross alt M.E ,og ironisk nok har jeg ikke orket å skrive noe før nå.

Jeg er lei,og jeg har mye på hjertet. Det er mange vrangforestillinger og mye misforståelser rundt sykdommen jeg har. Det finnes ingen generell måte å fortelle andre om sykdommen på,ettersom de som har diagnosen kan oppleve sykdommen på vidt forskjellige måter. Jeg skriver om MIN sykdom,hvordan JEG opplever den og hva sykdommen har gjort med meg. Ikke generellt. Derfor er det viktig å få frem at andre kan oppleve sykdommen annerledes. Men at vi har det fryktelig vondt og vanskelig,det vil jeg våge å påstå gjelder alle med M.E.

Jeg kommer til å skrive rett fra hjertet. Rått og brutalt. Akkurat sånn som jeg oppfatter det. Usensurert. Jeg vet at jeg stiller meg i en meget sårbar situasjon,men ser på det som nødvendig. Det er viktig at dere der ute kan få ett innblikk i hvordan hverdagen fungerer for en med kronisk utmattelsessyndrom. Det er på tide at vi blir sett,hørt,forstått og ikke minst respektert.

Størst av alt er allikevel ønsket om å hjelpe andre. Jeg håper av hele mitt hjerte at jeg med denne bloggen kan motivere andre med samme sykdom,og samtidig gi råd og hjelp til fortvilte pårørende. Om jeg bare klarer å hjelpe og motivere en eneste til ett bedre liv,så er hovedmålet mitt nådd. Jeg kjemper hardt,er allerede blitt bedre,og SKAL bli helt frisk. Om denne bloggen kan hjelpe andre i samme situasjon til å kjempe seg til en bedre helse,så er alt arbeidet fullstendig verdt det. Bloggen er derfor spesielt rettet mot andre med M.E og de som står dem nær,men den er også rettet mot alle andre i samfunnet. De fleste av dere kjenner eller vet om en som har sykdommen,er plaget eller lider av andre ting. Denne bloggen er ikke bare for å hjelpe de med M.E , men også andre som sliter. Alle som har det vondt,uansett diagnose eller livssituasjon, fortjener støtte,hjelp,omsorg og medmenneskelighet.Hjelp meg å hjelpe dem.

Men fortvil ikke nå,dette blir langt ifra en trist,dyster og stakkars meg blogg. Tvert imot. Jeg fokuserer på det positive og har en særdeles god humor(ihvertfall ifølge meg selv),dette har jeg tenkt skal være en rød og leken tråd gjennom de aller fleste innleggene.

Jeg vil IKKE ha medlidenhet,bare forståelse.

Jeg skriver desverre for øyeblikket anonymt. Grunnen er at jeg er blitt sterkt advart mot å skrive en så åpen og ærlig blogg,ettersom min progresjon og helse situasjon kan bli brukt imot meg både i statlig sammenheng (Nav osv) og i forbindelse med studier og jobb senere. Jeg kommer ikke til å skrive hver dag,men så ofte som sykdommen tillater det. Time will show.

Uansett hvem du er,hva du driver med og hvordan du har det,jeg håper du vil finne denne bloggen interessant,nyttig,inspirerende,men mest av alt motiverende.

Catch you on the flip side.

Klem fra meg.

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>