Ny behandling, nytt håp.

Hei hopp, dette tror jeg blir topp!

Jeg har begynt på en ny behandling, og jeg kjenner meg mer optimistisk enn på lenge. Etter en fantastisk anbefaling fra min skjønne svoger, har jeg nå hatt min første time hos akupunktøren Gunhild Sveen. Hun har jobbet med M.E pasienter over lang tid nå, og kan vise til kjempe gode resultater. For å oppsummere måten hun jobber på har jeg kopiert litt fra hjemmesiden til BA Klinikken der hun holder til. Dette skriver hun:

“Behandling av ME/kronisk tretthet:
ME er en “Kronisk utmattelsessyndrom (CFS fra den engelske betegnelsen chronic fatigue syndrome) er den vanligste betegnelsen på en variabelt svekkende lidelse eller lidelser som defineres generelt ved vedvarende utmattelse som ikke er relatert til anstrengelse, som ikke reduseres vesentlig av hvile, og som er ledsaget av andre spesifikke symptomer i minst seks måneder. Lidelsen kan også bli referert til som post-viralt utmattelsessyndrom (når tilstanden oppstår etter influensalignende sykdom), myalgisk encefalomyelitt (ME) og ellers flere andre betegnelser. Sykdomsforløpet ved CFS har en rekke nevrologiske, immunologiske og endokrine system-abnormiteter”. (Wikipedia feb. 2013)

Mange ME pasienter oppsøker akupunktur når de ikke blir bedre av tradisjonell medisin. De fleste kommer med symptomer som:

feberfølelse
tretthet
svimmelhet
smerter i armer/ben/bryst
kvalme/oppkast
ømfintlighet for lys og lyd
nedsatt matlyst
nevrologiske symptomer
Her er det mange grader av symptomer, noen er sengeliggende i ukes og månedsvis. Alderen strekker seg fra 11 årog oppover. De fleste er mellom 40 og 50 år, flest kvinner, og det er varierende tall på syke, men i Storbritannia er det anslått å være en kvart million som er rammet av CFS.

I østlig medisin har man egne teorier på utmattelse som CFS eller ME, og da egne behandlingsopplegg. Østens teorier går ut på at det ligger en rest av en infeksjon i kroppen, en såkalt LPF(lingering pathogenic factor).

De fleste pasienter med denne diagnosen forteller at for eksempel etter kyssesyken, etter den vaksinen eller etter det flåttbittet så har de blitt syke. Eller som mange sier: “ikke følt seg bra siden da..”

Selv om sykdommen er borte og det vises på blodprøver så har infeksjonen “lukket seg inn” noe i kroppen likevel. Det ligger å “ulmer”, så kroppen reagerer med feber og andre sykdomstegn. De fleste pasientene som oppsøker akupunktur er sykemeldt , eller delvis sykemeldt. Om de er i arbeid så rapporterer de først og fremst om svært lite energi.

Akupunktur har som mål å få denne “resten” ut av kroppen. Denne rest-infeksjonen kan ligge på ulike stadier.En del pasienter blir lett forkjølet/syke etter første eller andre behandling, og det er et godt tegn i følge østlig medisinsk teori.

Min erfaring er at mange blir nokså raskt mye bedre, og noen blir helt kvitt plagene sine. Når det er en klar årsak som en konkret infeksjon, stikk eller vaksine så er det utrolig spennende å jobbe med. Om du har spørsmål eller lurer på om akupunktur kan hjelpe deg, så er du velkommen til å ta kontakt.

Mvh Gunhild Sveen. ”

Første behandling gikk først og fremst ut på sykdomshistorie og symptom-kartlegging. I tillegg kunne hun si en del av plagene mine kun ved å se på tungen min, uten at jeg hadde sagt noe om det! Spennende :)

Fikk satt i en hel del nåler overalt, temmelig smertefullt men fullstendig overkommelig.

Så nå er det bare til å vente å se hva som skjer, så er neste behandling tirsdag over helgen!

Det vanligste tegnet på at behandlingen virker er at man blir dårligere før man blir bedre, gjerne allerede etter første behandling. Så nå krysser jeg fingrene og håper at jeg blir syk :)

Full i håp og positivitet-Hilde! :)

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ny behandling, nytt håp.

  1. Kristian says:

    Håper det fungerer! Kunne jo høres sånn ut… 😛

  2. Mamma says:

    Dette har jeg tro på!!
    Tommelen opp !! og masse lykke til !! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>