Lykkeliten,hvem er du?

Hva er egentlig lykke?

For meg er det en følelse du bærer inni deg. En sinnstilstand. Emosjonell velstand. Noe du føler i hjertet,i kroppen,i sjelen.

Jeg vil ikke kalle meg selv lykkelig. Jeg har angst og depresjon,det tar for stor plass. Desverre. Men jeg vil heller ikke påstå at jeg er ulykkelig. For lykke kjenner jeg jo på. Støtt og stadig. Ikke i kropp og sjel,men som en varm følelse i hjertet.

Lykke for meg er å våkne til solskinn. Å klare å stå opp om morgenen. Å se min hund leke. Å ikke være sliten etter en dusj. Være med gode venner. Fnise. Danse med nevøen min. Lykke for meg er en dag uten panikkangst. Å gjøre noe for andre. Å få en god klem. Ett øyeblikk uten uro i sjelen. Synge med min bestemor. Le så jeg griner med gode venniner. Ledd som ikke gjør vondt. Å gi gaver.  Lykken for meg er å se en tv-serie uten å sovne. Mine brødre og svigersøstre. At noen sier de er glad i meg. Å se min bror og bestemor smile. En time uten smerter i kroppen. En famile som går overens. Å drikke kakao. Å ikke svi i øynene av trøtthet. Lykke er nyvasket sengetøy. Å ikke verke i beina.En god bok. Å komme inn i varmen etter en tur i regnet. Lykke er en dag uten å være kvalm. Roser. Å fa andre til å le. Å høre en fin sang. Poesiklubben. Å være våken. Å klare å gå på skolen. Å hjelpe og glede andre. Å ikke ha vondt i hodet. Å ha noen å være glad i. En hund som er frisk og glad. Å ta bussen uten angst. Tenne stearinlys en mørk høstkveld. Å ikke ha smerter.Være nær noen. Kaldt vann når man er tørst. Å holde noen i hånden.

Listen er uendelig lang. Det er så inderlig mye å glede seg over.

Lykke for meg er de øyeblikkene i hverdagen som sies å være små,men som egentlig er så ubeskrivelig store.

Men å være oppriktig lykkelig,innerst inne,uten å samtidig føle en klump av nedstemthet og uro, det har jeg helt glemt hvordan er. Men da har jeg jo noe å se frem til :)

Ta vare på lykken. Ta den aldri for gitt,den er langt ifra en selvfølge. Finn den,hold fast ved den, og vær takknemlig for hvert eneste øyeblikk fylt av lykke.

 

Det vesentlige ved lykken er ikke rikdom og nytelse, men aktivitet, den frie utfoldelsen av evner, samt vennskap med gode mennesker. Aristoteles. 

This entry was posted in Generelt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>