Psykofysisk? Fysipsykisk? Psyfisk? Fysiopsykisk? Spyisk?

Jeg er så lei av alle debattene rundt M.E. Er det psykisk? Er det fysisk? Er det innbilt, nevrologisk, ett virus, en genfeil, bakterielt, visuelt, kriminelt? Alle mener noe, og de aller fleste er uenige. Selv “ekspertene” strides i kampen om hva sykdommen er, hvor den kommer fra, hvordan og hvorfor den oppstår og hvordan man skal behandle den. Jeg fatter det ikke, fremdeles etter så mange år klarer ikke samfunnet legge fra seg denne uendelig og endeløse debatten. Kan vi ikke bare bli enige om å være uenige?

Det kommer INGENTING ut av alle spekulasjonene og all synsingen og kranglingen. Tenk om alle disse ekspertene, legene, psykologene, helsepersonell og politikere hadde lagt fra seg debatten for lenge siden, blitt enige om at syke er vi som går under gruppen “M.E pasienter” uansett, om det så er på det ene eller andre måten,og heller fokusert energien, kreftene, tiden og resurrsene på å finne en måte å behandle sykdommen på. At det er vanskelig å la seg gjøre har vi alle full forståelse for, men at det er fult mulig å gjøre livet til M.E pasienter enn hel del lettere i hverdagen, at mange av symptomene vi har kan lindres til en viss grad, det er det ingen tvil eller uenighet om.

Det å skulle forsvare seg hele tiden, å ikke bli trodd, er naturlig nok en ufattelig stor påkjenning i seg selv.

Vi er syke, sånn er det bare, dessverre. Det er ikke alltid det finnes ett svar eller en forklaring, men det finnes ALLTID en form for løsning.

Slutt å spørre hvordan og hvorfor. Innse realiteten. Se fremover; se løsninger.

Hilde.

This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>